2 Dagdelen

WORD HELDENREIS TRAINER

8 contacturen

Basis Onderwijs

Leerlingen helpen in hun eigen heldenreis. Persoonlijke waarden ontdekken, groeien in zelfvertrouwen, goede keuzes kunnen maken. Volg de opleiding tot Heldenreis Trainer en maak het verschil voor de school, de klas en jezelf.

Young Guns

op de basisschool

Een klas vol superhelden!

Uitdagend, praktisch en met de hele klas. Laat je leerlingen kennis maken met  weerbaarheid, verantwoordelijkheid, uitdagingen, kritisch denken en andere eigenschappen van de held. 

in 8 volgepakte lessen

leren om doelen te stellen om te gaan met tegenslag leiding geven aan jezelf en anderen kiezen vanuit je eigen waarden om te gaan met feedback.

De Heldenreis

Lerarenopleiding

De eerste training
Persoonlijk leiderschap in het onderwijs. Je wordt getraind in de eerste 3 levels van de Heldenreis en ontdekt wat het betekent om Heldenreis Trainer te zijn.
09:00 - 13:00
De tweede training
Je behandelt de overige 5 levels, inclusief de final fight. Ontvang praktische toelichting bij het lesmateriaal en jouw Heldenreis Trainer certificaat.
09:00 - 13:00
LESMATERIAAL
Na de training heb jij toegang tot al het lesmateriaal dat je nodig hebt voor het lesgeven in de Heldenreis op jouw basisschool.
meteen aan de slag

TRAINING 1
WAT GAAN WE DOEN

Maak kennis met de Heldenreis en de missie voor de basisschool. In het eerste deel van de ochtend gaat het over de achtergrond van het programma en de toepassing in het onderwijs. 

In het tweede deel van deze training worden de eerste 3 levels van de Heldenreis behandeld. 1) Wat doet een held, 2) Wat kan een held, en 3) zelfbescherming. We sluiten af met een vooruitblik en een kop koffie.

TRAINING 2
WAT GAAN WE DOEN

De tweede training draait volledig om het programma en het overbrengen van de lessen voor de klas. 

We behandelen de overige levels: 4) Wat heeft een held nodig, 5) Focussen op de taak, 6) Leiding nemen en 7) Doelen stellen. Ook gaat het over de 8) de Final fight en de beloning. 

Deze training wordt afgesloten met praktische toelichting bij het lesmateriaal, zodat je meteen met je klas aan de slag kan. Ook ontvang je het Heldenreis Trainer Certificaat.

LESMATERIAAL
WAT IS DAT

Meteen in de praktijk brengen, met het Heldenreis lesmateriaal en een richtlijn voor in de les. Je ontvangt inloggegevens voor de site, zodat je altijd online bij het lesmateriaal kan.

LEERDOELEN

  • Missie, visie, achtergrond en totstandkoming Heldenreis begrijpen en kunnen uitdragen
  • Introductie persoonlijk leiderschap
  • De klas kunnen helpen bij het ontdekken van persoonlijke talenten en het kunnen stellen van doelen, ook als groep
  • Beter kunnen coachen (en een-op-een) begeleiden
  • Van individuele kwaliteiten naar groepscohesie

Jouw trainers

David van Balen
Heldenreis Trainer
Judith den Braanker
Heldenreis Trainer

Plaats en Data

Trainingsdagen

Van 10.00 tot 13.00 uur:

  • Dag 1: 22 juni 2023 (fysiek)
  • Dag 2: 23 juni 2023 (fysiek)

Trainingsdagen

Van 09.00 tot 12.30 uur:

  • Dag 1: 5 september 2023 (fysiek)
  • Dag 2: 12 september 2023 (fysiek)

€ 1000,- (incl)

Heldenreis Trainer

Reserveer meteen een plek, of meerdere plekken, in de Heldenreis Instructor Opleiding. Voor jezelf, of voor een docententeam van jouw school. We nemen contact met je op. Er zijn geen verplichtingen aan deze reservering verbonden.

*De opleiding is inclusief een jaarlicentie. Daarna betaal je €250,00 per docent en €15,00 per leerling per jaar. Hiervoor ontvang je up to date lesmateriaal, heldenreisposters en diplomas voor de leerlingen. Ook is er twee keer per jaar een check-in gesprek, zodat je er nooit alleen voor staat

Veelgestelde vragen

De Heldenreis training is op HBO denkniveau

De trainingen worden gegeven bij jou op school, of in de buurt, afhankelijk van het aantal deelnemers. 

Vanaf 4 deelnemers kunnen we een opleiding tot Heldenreis Trainer bij jullie op locatie organiseren. Anders kan je aansluiten bij een training in de buurt, waar ook leraren van andere scholen bij aanwezig zijn!

Zeker! Je kan meteen meerdere plekken reserveren voor jouw collega’s. 

Zeker. Bij voorkeur kunnen beide onderdelen van de training online worden verzorgd, via Zoom.

Nee, er is geen vooropleiding vereist voor deze training.

Je krijgt tijdens de training inzicht in het te gebruiken lesmateriaal. Na de training krijg je toegang tot het materiaal dat je nodig hebt om zelf les te geven in de Heldenreis.

Na de opleiding behaald je jouw certificaat. Er is een keer per jaar audit gesprek, welke voltooid dient te worden om de licentie te behouden.

Je ontvangt jouw Heldenreis trainer certificaat, als bewijs van succesvolle deelname. Daarmee kan je voortaan zelf lesgeven in het Heldenreis programma.

Deze kwalificatie heeft geen civiel effect en biedt geen wettelijke bevoegdheden.

Er zit geen zelfstudie bij deze training?

Reserveer jouw plek!