VOLGENDE STARTMOMENT: ntb

COACH TRAINING

8 contacturen

Voor mentoren en SLB

Jouw studenten beter een-op-een begeleiden, tijdens mentorgesprekken of Mastermind groepjes. Goede vragen stellen, luisteren en ondersteunen in het persoonlijke ontwikkeltraject.

Young Guns

voor mentoren en SLB

Persoonlijke aandacht

Betrokken zijn en goede vragen stellen. Studenten helpen om op eigen kracht te groeien, met tips, maar vooral door te luisteren.

De Mastermind

Samen met een kleine groep gelijkgestemden. Kritische vragen durven stellen. Oplossingen en ideeën delen en op de proef stellen. Persoonlijke uitdagingen staan centraal. 

De Mastermind is onderdeel van het Young Guns programma. Als Mentor kan jij deze bijeenkomsten begeleiden op jouw school.

Young Guns

Mentor Training

Training 1
Aan de slag met persoonlijke ontwikkeling. Wie ben je, wat zijn jouw drijfveren en welke rol wil je vertolken? Van dromen naar doen. Van 'het overkomt me' naar ownership pakken. Ontdek hoe je de held kan zijn van je eigen verhaal.
4 uur
Training 2
Leer hoe je veiligheid kan creëren in een-op-een-gesprekken. Luisteren en goede vragen stellen. Authenticiteit en congurentie. Ontdek hoe je de student eigenaar kan maken van het persoonlijke ontwikkeltraject. Leer ook hoe je een Mastermind groep kan begeleiden.
4 uur

TRAINING 1
WAT GAAN WE DOEN

Hoe stel je eigenlijk een goed doel? En wat maakt of een leerling gemotiveerd is, of juist niet? In deze training gaat het om intrinsieke motivatie vinden, aanwakkeren en bevorderen. Het begint bij jezelf. 

Tijdens de eerste dag (-IK-) te laten focussen op jezelf. Pas wanneer je de theorie op jezelf hebt toegepast zal je in staat zijn om je studenten verder te helpen: Lead by example noemen we dat. Waar identificeer jij jezelf mee, wie ben je en welke rol wil je vervullen? Word de held van je eigen verhaal.

TRAINING 2
WAT GAAN WE DOEN

Tijdens de tweede dag (-WIJ-) reiken we je verschillende tools aan om je studenten te begeleiden in een een-op-een-gesprek en klassikaal. Leer om veiligheid te creëren en om studenten te begeleiden door middel van het stellen van goede vragen. Hoe kan je de student eigenaarschap (ownership) geven over zijn of haar eigen ontwikkeling? 

Tot slot leer je over de Mastermindgroep en hoe je die het best kan begeleiden als Mentor.

LEERDOELEN

  • Kennismaken met coaching
  • Leren goed te luisteren en goede vragen te stellen
  • Leren richting bepalen
  • Leren goede vragen te stellen
  • Leren het voorbeeld te zijn (zonder het van de daken te schreeuwen)
  • Leren kwetsbaar te zijn

Jouw trainers

Carli Bisseling
Coach en Trainer
David van Balen
Mastermind Coach & Docenten Trainer

Plaats en Data

Trainingsdagen

Van 10.00 tot 15.00 uur:

  • Dag 1: NTB (fysiek)
  • Dag 2:NTB (fysiek)

€ 1.150,-

Mentorenopleiding

Reserveer meteen een plek, of meerdere plekken, in de van docent naar coach opleiding. Voor jezelf, of voor een docententeam van jouw school. We nemen contact met je op. Er zijn geen verplichtingen aan deze reservering verbonden.

Veelgestelde vragen

De opleiding is op HBO denkniveau.

De training wordt op een locatie in de buurt gegeven. Bij 6 aanmeldingen of meer kan de training ook op school worden verzorgd (in company). 

Zeker! Vanaf 6 deelnemers verzorgen we ook Mentoren Training op jullie eigen locatie.

Je kan eenvoudig meerdere personen inschrijven voor een traject. Willen jullie verschillende startdata? Doe dan een inschrijving per startmoment.

We reserveren de plek(ken) voor het door jou gekozen startmoment. Je ontvangt direct een e-mail met een bevestiging. 

Binnen 2 werkdagen ontvang je ook een offerte.

Nog niets! Het is een reservering. Pas als jij, of iemand van de school, akkoord gaat met de offerte en de algemene voorwaarden, wordt je reservering een voltooide inschrijving.

Je ontvangt automatisch ruim voor aanvang aanvullende informatie. Vergeet niet om alvast de data in je agenda te zetten!

Er is geen verdere vooropleiding vereist.

Er is geen extra lesmateriaal buiten de training.

Er worden geen kwalificaties of certificaten behaald met deze training.

Reserveer jouw plek!