De Heldenreis

In dit artikel

SUPERHELDEN IN HET ONDERWIJS

Welk kind droomt er niet van om een superheld te zijn? Het prikkelt de fantasie en geeft kinderen direct zelfvertrouwen. Een held is dapper en baseert zijn keuzes niet op angst, maar op daadkracht en weerbaarheid. De reis om een échte held te worden, heeft zo zijn uitdagingen. Zoals spiderman altijd zegt: ‘the amazing can only be created by facing fear, risk, and failure during the process’. Een held kent zijn kwaliteiten, neemt verantwoordelijkheid en haalt het beste uit zichzelf op een manier die bij hem of haar past.

Mijn missie is dat meer leerlingen zich de held van hun leven gaan voelen. Dat het basisonderwijs niet alleen een plek is waar wordt gekeken naar hoe goed je kan rekenen en schrijven, maar het ook een plek is waar ruimte en aandacht is voor ieder zijn persoonlijke groei. Dat zorgt ervoor dat leerlingen de ruimte krijgen om op te groeien tot volledig mens. Waarin ze zichzelf leren kennen en dit ook kunnen inzetten in groepsverband.

Als leerkracht heb je met veel uitdagingen te maken. Hoe fijn en ondersteunend zou het zijn als de leerlingen in jouw klas meer leren over zichzelf én hierover dus eigenaarschap leren nemen? Niet alleen voor jou als leerkracht, maar voor iedereen die hart heeft voor het onderwijs inclusief de potentiële helden zelf.

De maatschappij veranderd continue. Er wordt steeds meer verwacht van onze jeugd. Het is daarom van grote waarde en belang dat leerlingen nu al leren hoe ze: hun eigen uitdagingen en kwaliteiten leren herkennen, grenzen aangeven, keuzes maken, samenwerken, zelfvertrouwen en weerbaarheid vergroten, doelen stellen en behalen, falen en de waarde daarin ontdekken en nog veel meer. Deze lessen nemen zij mee naar het voortgezet onderwijs én de rest van hun leven.

DE HELDENREIS

Gelukkig zijn er ook steeds meer toffe initiatieven in het onderwijs die hierop aansluiten. Vol trots introduceer ik daarom graag de Heldenreis aan jullie; een persoonlijk ontwikkeling & leiderschaps training voor basisschoolkinderen. Waar de juf of meester stiekem ook nog wat van kan leren ?.

Een stoere reis die de hele klas maakt op basis van de monomythe waarbij de held allerlei ervaringen opdoet, bondgenoten aan zich bindt, een mentor zoekt en in training gaat om uiteindelijk de draak te kunnen verslaan. Met de juiste vragen, een leuke verhaallijn en interactieve leermomenten worden de helden weerbaar, krachtig en vol zelfvertrouwen. Geen enkel obstakel houdt hen daarna nog tegen om keuzes te maken die passen bij hun intrinsieke motivatie. Ze leren dus het pad te bewandelen van een echte held!

TRANSFORMATIE

Leerlingen worden zelfsturend, zelflerend en zelfbepalend. Tevens stellen we docenten in staat deze life skills aan hun leerlingen mee te geven en geven we ook extra aandacht aan de docenten zelf. Zodat ook zij met veel energie, weerbaarheid en plezier voor de klas mogen blijven staan.

Persoonlijk haal ik veel energie uit kinderen en jongvolwassenen in hun kracht zetten, op een manier die bij hen past. Zodat iedereen de vrijheid mag ervaren om te mogen dromen en daar handvatten aan te geven.

Ben jij er klaar voor om alle leerlingen te transformeren tot échte helden? Lees meer op www.deheldenreis.nl en/of check de heldenreis podcast voor onderwijs inspiratie.

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen
Over Young Guns

Young Guns zet zich in om het onderwijs van Nederland persoonlijker te maken. Met programma's voor studenten over persoonlijke ontwikkeling. Maar ook met trainingen voor docenten.
Meer weten over Young Guns? Klik dan hier.

Anderen bekeken ook
Docententraining
Judith Den Braanker
De Heldenreis

SUPERHELDEN IN HET ONDERWIJS Welk kind droomt er niet van om een superheld te zijn? Het prikkelt de fantasie en geeft kinderen direct zelfvertrouwen. Een